Creierul e de vină.

Și atunci m-a lovit. Creierul. El e de vină.

Eram adâncită în cele 1235030 de lucruri pe care le aveam de făcut dar momentul acela mi-a părut atât de sacru încât a trebuit să mă opresc din tot și să gândesc. Doar să gândesc. Creierul deci. Ce unealtă minunată. Dar care la un moment dat devine stăpânul tău, care te conduce, care te transformă pe tine în unealtă. Și ce minune că, deși el te conduce, tu poți să-ți dai seama de asta și să te revolți. Oare carnea se revoltă sau însuși creierul?

Creierul era de vină în situația problematică pe care încercam să o înțeleg de vreo câteva luni. Și uite-așa, îți intră o idee în cap și nu mai iese. Și creierul te face să crezi că e reală când, de fapt, ea nu poate fi mai departe de tot ce înseamnă realitate. Dar și ce e realitatea atunci? Ce simt eu și e real pentru mine sau ce e real pentru ceilalți? Dacă nimic nu e real? Dar dacă totul e real și ireal în același timp? Ce întrebări stupide, am trecut deja prin asta în adolescență. Ce rost mai are să-mi pun aceleași întrebări acum, când sunt deja mare și voinică?

Dacă eu nu exist și nici tot ce s-a întâmplat nu există? Dacă tu nu exiști de fapt? Dacă ai fost doar o creație a minții mele, o iluzie sau poate un vis? Oare? Creierule, frumos îți șade… Oare chiar asta aveam de învățat din situația asta absurdă? Că nu trebuie să cred în mine, în tot ceea ce simt și cred că e adevărat? Dar atunci în ce-mi mai rămâne să cred?

Dubios. Ciudat. Problematic.

Da, știu. Știu, creierule. Știu că de la tine pornesc toate. Și mai știu că uneori trebuie să iei o pauză și trebuie să te întorci, cum se spune… la origini. Back to the basics. Când n-ai învățat ceva bine de prima dată trebuie să te întorci și să începi din nou. Da. Trebuie să mă apuc de trăit încă o dată. Cu ochi nedeprinși. Poate-poate a doua oară o nimeresc mai bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s